Det er lov å være en hval i blant..

Midt i mellom notatene om hvilken tispe som har løpetid når, og handlelista til middag – ligger det siste året mitt i bokstaver.

Følelser, tanker, bekymringer, håpløshet og fortvilelse. Jeg har lest igjennom det én gang. Det tok tid, og mye energi. På én måte var det som å lese en bok om en vilt fremmed – tok meg selv i å tenke «stakkars, tenk å ha det så vondt da».

I det jeg satt der å leste, tenkte jeg tilbake på året som har vært, og klarte ikke selv å huske å ha skrevet noe av det. Måtte sjekke om noe var en kopi fra google eller om det faktisk var meg selv jeg leste om. Det føltes og føles som en vond drøm, eller livet til en vilt fremmed.

Selv tror jeg at det handler om at overlevelsesinstinktet i oss er så sterkt, at selv om det føles ut som at man skal dø, så går kroppen fortsatt på autopilot. Fingrene har skrevet av seg selv, gjerne i det jeg har våknet av nok et groteskt mareritt klokken 04 om natten. På en måte kan du si at det er følelsene mine som har skrevet og ikke «tenkehjernen».

Visste du at hvalen bare sover med halve hjernen om gangen? Den andre halvdelen sørger for at hvalen svømmer opp til overflaten å trekker luft slik at den ikke drukner, og passer samtidig opp for andre farer.

Sånn tror jeg det er å være i dyp sorg og sjokk også, bare at den hjernehalvdelen som sover hos hvalen, jobber 24 timer i døgnet med å fordøye og bearbeide det som har skjedd hos mennesker i sorg. Den andre halvdelen, ja, den sørger for at jeg får luft, slik at jeg ikke drukner – og passer samtidig opp for andre farer.

Tror for øvrig at det er flere som kan kjenne seg igjen i akkurat det i perioder i livet, uansett om man har opplevd traumatiske tragedier eller ikke..

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg