Jeg har tabbet meg litt ut..

For et par dager siden postet jeg innlegget «Rommet hvor magien skjer» .. Her visste jeg stolt fram det nye rommet jeg har innredet til hundene å ante fred og ingen fare.

Da jeg bestilte bildene som jeg dekorerte veggen med, gikk jeg igjennom onedriven min å valgte ut noen favoritter. Det jeg ikke tenkte igjennom var at jeg ikke har opphavsrett til noen av de bildene jeg har skrevet ut – og at jeg faktisk ikke har lov til å henge de på veggen engang.

Bildene er nemlig tatt av en fotograf under Finnmarksløpet, og selv om det er et bilde av min egen pappa er det noen andre som eier det.

Jeg fikk en melding av noen som hadde sett dette og heldigvis minnet meg på det, og vi kom til en enighet om at jeg fikk lov å lå bildene henge.

Men, jeg må selvfølgelig gi kredit til den flinke fotografen som står bak bildene – og faktisk eier de. Så tusen takk til fotograf Anna Riebelova, du har virkelig klart å fange noen øyeblikk som har vært spesielle for oss.

Dette er jo et tema som har blitt diskutert litt i media tidligere, og jeg forstår nå at det kan være vanskelig for fotografer å få igjen for jobben de gjør. Det er nemlig fort gjort å glemme at et bilde du har tatt screenshott av på nettet, eller fått tilsendt av noen på facebook – faktisk kan være eid av noen andre. Også om det er et bilde av deg selv. Nå fikk vi heldigvis ordnet opp i det denne gangen, men jeg har i allefall lært at neste gang skal jeg ta kontakt med fotografen før jeg bruker et bilde jeg selv ikke har tatt..

 

Følg meg gjerne på Instagram her, eller vår helt egne Facebookside for hundekjørerteamet!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg