Klimaendringer?

Vi skriver treningsdagbok på hundene hvert år. Noterer ned ting med betydning, som jeg tenker kan være nyttig å vite i framtiden. Har skrevet treningsdagbok de siste ukene på kjøreren også, ikke det at det er noe særlig å skryte over der. Treningsdagboken gjør det lettere å holde oversikt, og man får et innblikk etter noen uker om hvor man ligger an i løypa.

I går gikk jeg igjennom tidligere treningsdagbøker og oppdaget noe jeg synes var litt spesielt – for noen år siden var det nesten standard at vi trente med slede allerede i november, enkelte år har vi trent med slede allerede i oktober. I år ser det foreløpig ikke ut til at det blir sledeføre før i desember.

For min del gjør det egentlig ingenting om vi må trene med sekshjuling lenge enda, jeg ønsker meg ikke reprise av fjorårets vinter som varte fra tidlig oktober til sent i mai. Men så har det seg slik at høsttrening sliter mye mer på potene til hundene, for ikke å snakke om at det å kjøre med slede har en annen belasting for hundene enn det å trene med sekshjuling.

Vi har hatt første snøfall i byen nå, noe som etter boka skal bety at snøen har lagt seg for å bli om omentrent en måned. Ja, vi snakker tidligst desember før vi kan kjøre med slede fra hjemme.

Høstfargene har både kommet å dratt igjen, nå venter vi spent på når snøen kommer. Mange snakker om global oppvarming, mens andre snakker om at en ny istid er på vei. Ut i fra nord å bedømme stemmer ingen av delene, for her skifter det jo titt og stadig mellom noe som føles som evig vinter, kontra nesten ikke snø i det heletatt enkelte år.

 

Okei jeg er litt kontrollfreak, og må ha full kontroll til en hver tid på hva som skal skje. Denne fine årsplanleggeren har vært og er til stor hjelp til nettopp det.

Lurer på hvordan været er i Oslo nå? Bør kanskje komme i gang med å pakke litt, bør kanskje ha mer enn to kasseroller med meg på tur.

 

Følg meg gjerne på Instagram her, eller vår helt egne Facebookside for hundekjørerteamet!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg