Når ukjente lusker rundt huset i mørket..

I går morges når både gamle og unge kropper begynte å våkne til livet på tunet, oppdaget vi at noe var annerledes enn det vanligvis bruker å være.

Det som er litt ekstra ekkelt med hendelsen er at vi i utgangspunktet har et veldig godt varslingssystem på tunet, et veldig bråkete sådan. Her snakker vi ikke om kameraer, høye sirener eller bevegelsessensor – men 21 overbeskyttende hunder som varsler hver minste uvante bevegelse. Ser de en hare, eller en rev, er de raskt ute med å varsle den potensielle faren som kan ramme familien. Tenk om en hare hadde brutt seg inn i fjøs eller hus, det KUNNE jo potensielt sett fått katastrofale følger, tenker varslerne.

Uansett, så har det seg slik at ingen av varslene har sagt ifra denne natten, noe som indikerer at vedkommende har kommet fra en slik vinkel at de ikke har blitt verken sett eller hørt. For å få dette til, må de simpelthen lure seg i mellom byggene, og virkelig gå inn for å være usynlig.

Vi bor ganske sjenert til, og langt fra allfarvei og folk. Naboer har vi heller ikke så mange av, som gjør trafikken i området minimal. Da er det enda eklere å tenke på at noen har lurt seg inn på tomten for å finne noe de kan ta med seg herfra.

Sekshjulingen som jeg trener hundene med var prøvd stjålet fra tunet, men heldigvis uten at vedkommende lyktes. Tenningslåsen var lirket opp, og det lå flere deler strødd på bakken rundt den. Antagelig noen som prøvde å tjuv koble den, uten å være så dreven på det hen dreiv med vell å merke.

Gamlemor er 12 år, flokkens alfahund og desidert den beste varsleren vi har. Hun beskytter familien sin til en hver pris

 

Heldigvis var ingenting annet stjålet, og selv om jeg er hellig overbevist om at det er min rykende ferske kjendisstatus som gjør at ubudne gjester strømmer til – tenker jeg at det er lurt å fortsette å ta inn alt av nøkler og verdifullt utstyr om natten.

 

Følg meg gjerne på Instagram her eller vår helt egne Facebookside for hundekjørerteamet!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg