Ukens tilbakeblikk – Singapore

Jeg vet med hundre prosent sikkerhet at det sitter mange nordmenn og sikler etter og kunne reise på ferie akkurat nå. Covid har hatt mange store konsekvenser rundt om i verden, og en mindre alvorlig konsekvens for oss nordmenn har vært at vi ikke får vår årlige dose med sol og D-vitamin. 

Selv om jeg er ung, kan jeg skilte med å ha besøkt over 40 land i verden og har vell strengt tatt mer reiseerfaring enn de aller fleste på min alder, eller kanskje i alle aldre. Derfor tenkte jeg å presentere ett land i uka, i vertfall fram til jul. Så kan vi drømme om soloppganger, når solen tar seg en timeout fra Nord og snøen laver ned. Ukens tilbakeblikk går tiiil… 

Singapore, et sted som bare oppleves i løpet av livet. Altså, landet, menneskene, hele stedet har noe helt eget ved seg, og det må faktisk oppleves for at man skal kunne forstå.

Du må kanskje oppsøke øyene rundt Singapore for å finne såkalte postkort strender, men hjertet av det lille landet er også et absolutt must å oppleve. Vi valgte å sprenge budsjettet litt, å bo på et av verdens mest kjente hoteller – hvis ikke det er verdens mest kjente hotell? Ikke vet jeg. Men det var i allefall luksus av en annen dimensjon.

Byen er ren – så ren at du faktisk får bot om du kaster noe på bakken. Derav får man ikke kjøpt tyggegummi i landet, i frykt for at gatene skal bli forurenset av tyggegummi. Snus er også ulovlig, men om det er av samme grunn er jeg usikker på. Og faktisk, så var det egne arbeidere som jobbet med å holde midtrabattene i mellom kjørefeltene rene. De ble kostet og skylt rene.

Landet har en salig kombinasjon av luksuriøse gater, butikker man ikke har råd til å kjøpe en handlepose på engang og en veldig koselig kultur. Det er et svært multikulturelt samfunn, som innebærer at du gjerne er vitne til samtaler på både mandarin, tysk, spansk og engelsk.

Marina Bay Sands. Dette bildet av hotellet vårt tok jeg når vi gikk igjennom en Avatar-inspirert park som ligger like i nærheten. Hotellet er en turistattraksjon i seg selv, da turister betaler for å få lov til å komme inn å se seg rundt. På toppen av de tre hotellene ligger det en båt, som inneholder et gigantisk infinity-basseng, en stor bar, flere restauranter og et fantastisk soldekk.

Dagene på dette hotellet er dager jeg aldri kommer til å glemme, jeg følte meg virkelig som en dronning. Ja, og for ikke å snakke om frokosten!!

Vanligvis liker jeg aller best å bade i sjøen, og trives svært godt på stranden. Men lounge området på dette hotellet var så bra, at jeg nesten ikke følte behov for å utforske resten av byen. Vi gjorde selvfølgelig det også, men jeg måtte nesten tvinges ut av loungeområdet for å dra på andre eventyr underveis. Og det er ikke så rart når man har denne utsikten:

Får muuligens litt reisefeber av å se igjennom disse bildene. Kanskje litt.

Oppsummering: 
Jeg kunne ha skrevet litt om hver lille ting vi gjorde i Singapore, fordi utover å ligge på soldekket til Marina Bay sands, gjorde vi ikke mer enn det vi absolutt hadde bestemt oss for. Ting jeg anbefaler på det varmeste er Gardens by the bay, Marina bay sands(selvfølgelig), cloud forest, Supertree grove og shopping!

Stedet bør oppleves en gang i løpet av livet, og kan enten gjøres som et stopp i forkant eller etterkant av en annen reise, eller 1-2 uker som ferie. Her kan man flytte til på seg, kombinere strand og storby, og alt i alt er det mulig å få full pakke. Jeg skal tilbake en eller annen gang, bare for å ligge på soldekket på toppen av Marina Bay Sands i noen uker, rett under ekvator å suge til meg D-vitaminer.

Gutta jeg var på tur med, overvurderte seg selv, og tenkte de ikke trengte smøre seg så mye. De tenkte ikke på at vi lå på toppen av et hotell som er over 200 meter over bakken – for ikke å snakke om at man er rett under ekvator i Singapore. De var fine etter noen timer på det soldekket.

Singapore – jeg savner deg 🖤 Covid – jeg har fått nok nå..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg